Bryter nya marker och ger oss på en New England IPA! Jästen blir Verdant IPA från Lallemand, som vi hört gott om från andra hembryggare.
Bryggning
Mängd: 20 liter
Förväntat OG: 66
Förväntat FG: 17
Malt | kg | % |
Golden Promise Pale Ale | 5 | 78 |
Havregryn | 1,4 | 22 |
Humle | g | tid |
BRU-1 | 50 | 0-15 min |
Citra | 50 | 0-15 min |
Mosaic | 50 | 3 dagar |
BRU-1 | 50 | 10 dagar |
Citra | 50 | 10 dagar |
Mosaic | 50 | 10 dagar |
Jäst | |
Lallemand Verdant IPA | 11 g |
2022-10-01 Bryggdag
- Mäskning på ca 68 grader. Vi testar använda risskal för att förbättra genomflödet. Funkar utmärkt.
- Kok 60 min, ingen humle.
- Vörten kyles till ca 80 grader, och då tillsätts 50 g Citra och 50 g BRU-1 i humlepåse.
- Kylning ner till ca 22 grader och pitch av jäst. Behagligt med torrjäst till skillnad från förra gångens förkultur.
- OG: 64
2022-10-04 Torrhumling (jäsdag 3)
- 50 g Mosaic dumpas ner i jäskärlet
2022-10-11 Torrhumling
- Resterande humle (50 g BRUH-1, 50 g Citra och 50 g Mosaic) läggs ner i jäskärlet.
2022-10-16 Flaskning
FG uppmäts till 17, så en alkoholhalt på ca 6,44% eller snyggt avrundat upp till 6,5%.
Primas med ca 6 gram socker per liter.
2022-10-24 Första provssmakningen
För snabba på det! För låg kolsyra, men god potential!
2022-10-29 Riktig provsmakning
Riktigt bra öl!
