#5 Into the Haze

Bryter nya marker och ger oss på en New England IPA! Jästen blir Verdant IPA från Lallemand, som vi hört gott om från andra hembryggare.

Bryggning

Mängd: 20 liter

Förväntat OG: 66

Förväntat FG: 17

Maltkg%
Golden Promise Pale Ale578
Havregryn1,422
Humlegtid
BRU-1500-15 min
Citra500-15 min
Mosaic503 dagar
BRU-15010 dagar
Citra5010 dagar
Mosaic5010 dagar
Jäst
Lallemand Verdant IPA11 g

2022-10-01 Bryggdag

  • Mäskning på ca 68 grader. Vi testar använda risskal för att förbättra genomflödet. Funkar utmärkt.
  • Kok 60 min, ingen humle.
  • Vörten kyles till ca 80 grader, och då tillsätts 50 g Citra och 50 g BRU-1 i humlepåse.
  • Kylning ner till ca 22 grader och pitch av jäst. Behagligt med torrjäst till skillnad från förra gångens förkultur.
  • OG: 64

2022-10-04 Torrhumling (jäsdag 3)

  • 50 g Mosaic dumpas ner i jäskärlet

2022-10-11 Torrhumling

  • Resterande humle (50 g BRUH-1, 50 g Citra och 50 g Mosaic) läggs ner i jäskärlet.

2022-10-16 Flaskning

FG uppmäts till 17, så en alkoholhalt på ca 6,44% eller snyggt avrundat upp till 6,5%.

Primas med ca 6 gram socker per liter.

2022-10-24 Första provssmakningen

För snabba på det! För låg kolsyra, men god potential!

2022-10-29 Riktig provsmakning

Riktigt bra öl!

Publicerat i Öl