Vinjäst som passar till mousserande viner och cider. Innehåller den s.k. ”Killer faktorn” som konkurrerar ut annan jäst (t ex vildjäst), vilket är passar bra när man jobbar med icke-steriliserade/okokta ingredienser som för cider eller fläderblomschampagne. Passar även utmärkt för kolsyrejäsning, vilket gjordes med rabarberbubblet då det var oklart hur mycket bubbel primärjästen (Bioferm Malic) kunde leverera. Bra allt-i-allojäst helt enkelt som ger rena smaker och som jäser i ett brett temperaturspann, 10-30 grader (men har bubblat bra i jäslåset vid så lågt som 7-8 grader). Käkar också i sig socker som fan, vilket gjort att FG hamnat på nära 0 och ner till -10.
- Kategori: Vinjäst
- Passar till: Mousserande vin, cider, torrt vitt vin. Samt kolsyrejäsning.
- Alkoholtolerans: 18%