Lalvin EC-1118 (Champagnejäst)

Vinjäst som passar till mousserande viner och cider. Innehåller den s.k. ”Killer faktorn” som konkurrerar ut annan jäst (t ex vildjäst), vilket är passar bra när man jobbar med icke-steriliserade/okokta ingredienser som för cider eller fläderblomschampagne. Passar även utmärkt för kolsyrejäsning, vilket gjordes med rabarberbubblet då det var oklart hur mycket bubbel primärjästen (Bioferm Malic) kunde leverera. Bra allt-i-allojäst helt enkelt som ger rena smaker och som jäser i ett brett temperaturspann, 10-30 grader (men har bubblat bra i jäslåset vid så lågt som 7-8 grader). Käkar också i sig socker som fan, vilket gjort att FG hamnat på nära 0 och ner till -10.

  • Kategori: Vinjäst
  • Passar till: Mousserande vin, cider, torrt vitt vin. Samt kolsyrejäsning.
  • Alkoholtolerans: 18%